Wednesday, April 13, 2016

Lima kriteria pemilihan minyak ikan omega 3 terbaik

Terdapat banyak minyak ikan yang berada di pasaran. Namun apa kriteria terbaik pemilihan minyak ikan yang betul? berkualiti? berkesan?
Di sini saya sediakan 5 kriteria pemilihan minyak ikan omega 3 yang terbaik untuk anda:

Kriteria 1: Jenis minyak ikan

Nampak macam tak penting kan jenis minyak ikan ni? samaada kapsul ke, atau sofgel atau tablet?
Tapi sebenarnya ianya memainkan peranan penting dan utama. Kenapa?

Jenis cecair/sirap

Biasanya minyak ikan sijual dalam bentuk sirap atau cecair, sebagai contoh scotts emulsion, kebaikannya ia amat mudah diserap oleh badan, namun apa keburukannya?
 • Ia cepat luput apabila anda dah buka, apabila cecair tersebut sudah luput, maka ia akan menjadi berbahaya kepada badan kerana radikal bebas mula membiak di dalamnya/
 •  Kedua, adalah mustahil untuk minum amaun yang cukup untuk keperluan badan anda.
 • kebanyakan pengguna minyak ikan cecair kurang seang dengan bau minyak ikan yang sedikit hanyir ini walaupun setelah dicampur perasa seperti oren dsb.

Jenis tablet

Tablet adalah kecil dan mudah di telan, namun ianya boleh jadi sukaruntuk kanak-kanak menelannya. tablet tidak sehamis atau sehanyir cecair. Tapi keburukannya ialah: tablet telah dicampur bahan perasa untuk menstabilkannya dan kemudian di masak untuk mendapatkan exkstrak minyaknya. Faktor ini mengurangkan keberkesanan dan nilai nutrisi di dalam minyak ikan tersebut.

Soft gel

Di antara ketiga2 jenis ini, soft gel adalah yang terbaik kerana ia mempunyai jangka hayat yang lebih lama, dan dosage yang sebenar lebih mudah dibentuk di dalam sebiji kapsul. Faktor lain adalah ianya kurang hamis atau hanyir dan tidak berbau, dan dicampur perasa yang lebih enak.

Kriteria 2: Ketulenan

Minyak ikan yang terbaik adalah minyak ikan yang bersumberkan ikan laut dalam kerana di kawasan ini jauh dari pencemaran. kawasan yang selalunya menjadi tempat yang terbaik adalah di kawasan antratika atau arctic. Oleh kerana tempat kediaman ikan ini bebas dari pencemaran, kualiti dan ketulenan ikan tersebut juga dapat dijamin
Kriteria 3: kesegaran
Banyak jenama yang memberikan perhatian lebih kepada cara pembungkusan sehinggalah penghantaran omega tersebut untuk menjaga kesegarannya. Disamping itu, botol yang direka khas dengan menggunakan material yang dibenarkan dapat memastikan kesegaran omega terjaga. Proses yang tidak dijaga menyebabkan pengoksidaan berlaku dan boleh membahayakan kerana ia mengandungi radikal bebas. Syarikat yang memastikan kesegaran produknya terjaga selalunya memnyediakan Money back Guarantee jika produknya kurang rasa atau busuk.

Kriteria 4: Label pada minyak ikan omega 3

Perhatikan pada label minyak ikan yang and beli. pastikan ia mengandungi sekurang-kurangnya EPA dan DHA. Ini adalah sebab utama pun kan untuk beli minyak ikan. kalau benda ni tak de, minyak ikan tu dah tak de apa2 nutrisi dah, macam minyak biasa pula.
Kebanyakan label hanya menyebut jumlah omega 3 asid lemak di dalam supplemen mereka tetapi informasi ini todak begitu membantu kerana anda perlu tahu jumlah EPA dan DHA di dalam supplemen tersebut
Suplemen minyak ikan sepatutnya menunjukkn maklumat mengenai EPA dan DHA berasingan. Jumlah kedua-duanya perlulah diantara 1000 hingga 1500mg. Namun tidak boleh melebihi 2000mg asid lemak omega 3, kecuali dinasihatkan oleh doktor.
Kriteria 5: Label pada minyak ikan 
Suplemen minyak ikan omega 3 perlu mengandungi vitamin E. Vitamin E membantu menlindungi minyak ikan semasa proses pengoksidaan dan penyimpanan. ianya juga penting kerana pengambilan omega yang kerap boleh menurunkan paras vitamin E di dalam badan seseorang.
 Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Equine, Taman Puncak Jalil, Taman Lestari Perdana, Seri Kembangan Bandar Kinrara Kajang Bandar Baru Bangi Puchong dan Serdang.
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Aniesz Ceasar 0193878986_

Monday, April 11, 2016

Promosi Omega Guard shaklee April 2016

Alhamdulillah..bulan ni promo omega guard shaklee pula. memang untung sgt harga promo ni tak sampai rm100 pun…jauh sangat bezanya..
Minyak ikan tak kisahlah jenama apa pun memang sangat2 diperlukan untuk setiap individu. Namun untuk memilih minyak ikan yang betul, harus memenuhi kriteria tertentu untuk memastikan anda dapat minyak ikan tulen yang berkualiti sahaja.
Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan yang berkualiti yang mengandungi asid lemak omega 3 hanya daripada minyak ikan.
Setiap satu kapsul omega guard berkepekatan 1000mg dan mengandungi bahan berikut:
 1. 545mg EPA
 2. 360mg DHA
 3. 95mg AHA (asid lemak semulajadi seperti alpha linolenic dan stearidonico acid)
Baiklah sekarang kita tengok apa fungsi 3 bahan ni? 
Masing2 mempunyai fungsi berbeza untuk membantu menjayakan misi sihat dan cantik anda. Jom tengok SET COMBO OMEGA di bawah dan lihat bagaimana omega guard shaklee memainkan peranan dalam set shaklee di bawah:
OMEGA GUARD SHAKLEE
combo omega guard shaklee

SET A: SET KESIHATAN SENDI OMEGA SHAKLEE

Omega Guard Shaklee di dalam set kesihatan sendi dan tulang amat penting untuk membantu pesakit menahan kesakitan akibat sendi dan tulang. Satu analisis yang dijalankan ke atas 17 responden secara rawak mendapati bahawa kebanyakan klinik menggunakan omega-3 sebagai alternatif pain-killer kerana sifatnya yang lebih semulajadi dan tidak memudaratkan dlm jangka masa panjang.
Omega mengandungi minyak ikan yang berfungsi sebagai pelincir sendi-sendi dan tulang yang kehausan yang menjadi punca sakit radang tulang dan sendi. penyakit seperti osteoarthritis dilihat benar-benar memerlukan minyak ikan yang secukupnya.
kajian yang dijalankan di New Zealand pula mendapati bahawa pengambil omega mampu mengurangkan kesakitan dan kepenatan yang dideritai oleh pesakit tulang aau sendi kerana omega membantu meningkatkan tahap kekuatan cengkaman(grip) dan membantu memperbaiki kemampuan berjalan mereka.
 SET B: SET KANAK-KANAK OMEGA SHAKLEE
Omega guard shaklee merupakan makanan yang penting untuk perkembangan otak kanak-kanak. Bahgi kanak-kanak, makanan untuk tumbesaran badan sahaja tidak mencukupi, mereka juga perlu dibekalkan makanan untuk perkembangan otak kerana perkembangan IQ kanak-kanak amat penting pada setiap tahap umur mereka.
 Kandungan EPA dan DHA di dalam omega guard amat penting untuk:
 • EPA membantu kanak-kanak lebih fokus dalam pelajaran mereka. keperluan omega guard bagi anak sekitar umur 5 tahun adalah 500mg (iaitu separuh biji omega guard shaklee).
 • DHA pula membantu kanak-kanak sejak umur 5 tahun ke bawah untuk membentuk mental dan fizikal mereka dan menstabilkan sistem saraf dalam badan anak. sebab itulah kebanyakan susu formula yang berada di pasaran sekarang cuba memasukkan DHA dalam susu yang mereka hasilkan.

SET C: SET KURUS OMEGA SHAKLEE POWER

Bagaimana omega guard mampu menguruskan anda?
 • Omega guard shaklee mengandungi asid lemak 3 yang mampu mengawal rasa lapar anda dengan menstabilkan paras gula dalam badan anda
 • Ia juga mempercepatkan pembuangan lemak bagi mereka yang bersenam berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil omega guard. ini bermakna mereka yang dah biasa bersenam akan dapati lagi cepat turun KG dgn mengambil omega berbanding hanya bersenam sahaja
 • Kajian di jepun dan Czech Republic mendapati omega-3 asid lemak membantu menghalang pembentukan lemak jahat disamping membakar lemak tersebut.                                                                                                                                                                                       Apa yang hebat sangat dalam asid lemak omega-3 yang membantu bakar lemak dengan cepat?                                                                                                                                 Omega 3 mengandungi Leptin..leptin ni lah yang membantu mematahkan selera makan anda, menaikkan    metabolisme dalam badan dan menukarkan lemak kepada tenaga. Jadi, jika anda makan banyak, bagusnya  tak perlu takut gemuk lagi, kerana lemak tersebut telah ditukarkan kepada tenaga, malah anda akan rasa  lebih bertenaga kalau makan banyak, dan tak lemau mcm sebelum ni.
 Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Equine, Taman Puncak Jalil, Taman Lestari Perdana, Seri Kembangan Bandar Kinrara Kajang Bandar Baru Bangi Puchong dan Serdang.
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Aniesz Ceasar 0193878986_