Assalamualaikum,
Since ramai yang bertanya tentang macam mana nak generate side income dengan Shaklee, mai saya terangkan sikit. Semua orang boleh baca dan ambil tahu :1) Shaklee membership adalah Lifetime, jd anda tak perlu nk bayar for renewal. Boleh pakai seumur hidup.
2) Jika anda mempunyai network di Indonesia, US, China, Canada anda mempunyai peluang besar untuk success dengan menjadi Gold Ambassador Shaklee. Setiap pembelian Gold Ambassador Pak, anda secara automatik menjadi GA.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Q: Bagaimana nak jadi Distributor Shaklee ? 
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit.
Atau
Buat pembelian dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan dengan RM650 anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.
Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship – bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu. Senang kan ? Kecuali kalau nak simpan stok kat rumah, suka hati lah nak invest berapa pun. Hehehe
Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points kecuali kalau anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus.
Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada jualan/belian kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuklayak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. Makan sendiri pun boleh dapat bonus.
Q: Kena cari orang ka ? Kena head hunting ka ?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli.
Q: Errr …. saya tak tahu lah macam mana nak mula berbusiness … Saya tak pandai business.
A: InsyaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, ‘anak’ saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InsyaAllah.
Mereka yang register dengan saya, saya akan masukkan mereka dalam sebuah group Shaklee di Facebook dan di whatsapp. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan tips bagaimana menjalankan perniagaan. Di situ juga, anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat. Apa yang perlu dilakukan untuk memulakan perniagaan. Anda tanya satu soalan, 10-20 orang yang akan menjawab untuk membantu anda. Semua orang nak tarik anda ke atas. Tak ada orang yang nak tolak anda ke bawah. Yang mudahnya, hanya buat secara online sambil duduk di rumah guling-guling dengan anak dan suami. Hehe. Senang kan ? Jika anda terlebih rajin, ingin membuat secara offline juga saya akan didedahkan bagaimana.
Q: Saya nak register jadi ahli tapi takmau nak jual-jual ni, boleh ker ?
A: Ikut suka lah. Hehe. Boleh ja … Beli untuk kegunaan sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. Cuma gunakan produk, dan share dengan kawan-kawan dan saudara-mara ja. Kalau mereka berminat, boleh beli dengan ID anda. Anda boleh beli pada harga yang murah. Iaitu 25% lebih murah daripada Retail Price. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. Kalau perlukan guide saya akan bantu.
Q: Menarik ! So macamana nak register ?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu berikan details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu, anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ya ….
Atau
Gunakan Shaklee ID 882501 (Noranisa Md Ceasar) sebagai SPONSOR.
Clear? Hehe. If ada any soalan boleh pm saya di FB saya Aniesz Ceasar atau whatsapp saya di 0193878986 ya :-)